Hemeroteca > Número 93 > Revisió dels diferents aspectes de la influència dels pares i les mares en la pràctica de l’activitat física i l’esport

Revisió dels diferents aspectes de la influència dels pares i les mares en la pràctica de l’activitat física i l’esport

Beñat Amenabar Perurena / Juan José Sistiaga Lopetegui / Enrique García Bengoechea

Amenabar Perurena, B., Sistiaga Lopetegui, J. J., & García Bengoechea, E. (2008). Review of various aspects of the influence of fathers and mothers in the practice of Physical activity and sport. Apunts. Educación Física y Deportes, 93, 29-35.

Resum

En aquest treball hem tractat de revisar el que la literatura científica ens ha aportat en l’anàlisi de la influència que exerceixen els pares i les mares en la pràctica de l’activitat física i l’esport. En aquest sentit, hem tractat d’organitzar aquesta informació i presentar-la de manera que pugui servir com a base per a futurs treballs d’aplicació en aquest camp. Els treballs que hem recopilat fan referència a aspectes tan rellevants com ara la motivació, les autopercepcions i les actituds. Alhora, hem trobat referències als sistemes de creences i treballs relacionats amb l’afectivitat. A través d’aquesta informació tractem de resumir la influència que exerceixen els altres significants perquè la pràctica dels nens s’apropi més a les finalitats amb què s’ha plantejat.

Paraules Clau

Activitat física, Pares/mares, Motivació, Autopercepció.
Return to Top ▲Return to Top ▲