Hemeroteca > Número 25 > Paralímpics, integració o fenòmen social? Quines podrien ser les finalitats de les paralimpíades?

Paralímpics, integració o fenòmen social? Quines podrien ser les finalitats de les paralimpíades?

Javier Hernández Vázquez

Hernández Vázquez, J. (1991). Paralímpicos, ¿Integración o fenómeno social? ¿Cuáles podrían ser las finalidades de las paralimpiadas?. Apunts. Educación Física y Deportes, 25, 3-4.

Resum

Podrien definir-se com les altres olimpíades o també, però menys eufemísticament, com aquells esports que tenen, entre altres finalitats, la de ser practicats per persones que tenen algun tipus de handicap, enarborant la bandera olímpica per a la seva realització. Els paralímpics se celebren des del 1960, a l'Olimpíada de Roma. La seva organització i estructura actual es diferencien de l'altra Olimpíada en la mascota, els reglaments esportius, les classificacions i, fins i tot, el públic es pot arribar a dir que és diferent, més sensibilitzat pels problemes socials en general. Potser tot és massa diferent, però també, en certa manera, la importància social rau en el fet de reunir unes persones que no tenen accés a l'esport normalitzat per tal que puguin desenvolupar l'esport, el seu esport. El que fins avui era més que difícil per a algunes persones ja pot començar a ser possible; allò prohibit o, fins i tot, ridícul per a un sector de la societat, i per a d'altres sectors socials mai ni somniat, ara es configura com una realitat que és respectada i compresa per molts i no prou entesa per d'altres.

Paraules Clau

Return to Top ▲Return to Top ▲