Hemeroteca > Número 28 > Sistema funcional: un nou concepte de l'organització de l'entrenament de les curses de velocitat

Sistema funcional: un nou concepte de l'organització de l'entrenament de les curses de velocitat

Rafael Martín Acero

Martín Acero, R. (1993). Sistema funcional: nuevo concepto de la organización del entrenamiento de las carreras de velocidad. Apunts. Educación Física y Deportes, 28, 35-48.

Resum

"L'experiència sense teoria és cega, la teoria sense experiència no és altra cosa que un joc intel.lectual" (E. Kant). Actualment, hi ha dues tendències poc conciliades entre els entrenadors i els professionals de les ciències aplicades a l'esport (fisiologia, biomecànica, etc.). D'una banda, trobem els que continuen pensant en la ciència com una sofisticació cara i inútil i, de l'altra, els que creuen que sense quantificar cada acció i evolució de l'entrenament no es pot millorar i arriben fins i tot a rebutjar l'experiència dels entrenadors i els continguts (mitjans i mètodes) provats empíricament. Si hi ha alguna especialitat esportiva que necessita superar aquest enfrontament i resoldre'l, per tal de plantejar models de conductes i maneres d'afrontar l'entrenament modern, aquesta és l'especialitat atlètica de les curses de velocitat, la base d'estudis aplicables metodològicament a moltes altres especialitats esportives.

Paraules Clau

velocitat, control entrenament, sistema funcional
Return to Top ▲Return to Top ▲